Tuomari Nurmio: ”Dumari ja spuget” – uusi levy stadin slangilla julkaistaan perjantaina 19.4.

dumari

Tuomari Nurmio on paitsi suomalaisen rockmusiikin keskeisimpiä biisintekijöitä ja vaikuttajia, myös eräs uudistumiskykyisimmistä esiintyjistä. Vuonna 1979 alkaneen uransa aikana Tuomari Nurmio on julkaissut 19 studioalbumia, joista kaksi on myynyt kultaa. Kriitikoiden klassikkoluokkaan nostamien julkaisujen, juhlittujen konserttien ja tunnustusten lista on pitkä – mainittakoon tässä Nurmiolle ainoana rockmuusikkona myönnetty Eino Leinon kirjallisuuspalkinto.

Tuomari Nurmion hahmo on paradoksien täyttämä: korkeakirjallinen kapakkasoittaja, perfektionisti ja boheemi, lakimieheksi opiskellut katupoika Kalliosta, stadin slangin taitaja, joka on kotonaan Pohjanmaan puukkojunkkareiden maailmassa.

Dumari ja Spuget on snadii respektii Kalliolle ja koko stadille

Tuomari Nurmio summaa levyn teeman näin: ”Ihme kyllä, vaikka slangia on puhuttu yli sata vuotta niin slangibiisejä ei ole montaa olemassa, vaikka se on niin ilmaisuvoimainen kieIi. Tämä on kunnianosoitus stadin slangille, stadin sielu on siinä.

Skulaa tai delaa!

Biisien sanat ovat blandaamatonta slangia, joka polttaa kuin kirkas brenkku. Olen erityisen tyytyväinen siitä, että sain aikaan myös romanttista tarinaa, vaikka slangi ei siihen tyylilajiin helposti taivu. Tähän tapaan puhuttiin Kalliossa joskus 1960-luvulla, mukana on tosin sanoja, joita käytti silloin vain vanhemmat gubbet ja toisaalta myös uudempia, joita silloin ei vielä ollutkaan mutta mitään sääntöjä tai slangipoliiseja ei tarvita.Kieli elää miten tahtoo tai sitten se delaa, musa puolestaan ulottuu tyylillisesti ehkä jostain 30-luvulta 70-luvun alkuun.Tää platta täyttää sadan vuoden kuilun stadin kulttuurihistoriassa”.

Albumin kappalelista:
Spiidi Pirinen
Sörkan satakieli
Kilomies
Sniidu Friidu
Tonnin stiflat
Oi mutsi mutsi
Skulaa tai delaa
Bumbumbum
Dumari
Hei spuge
Siit mä diggaan
Mä dallaan vaan

Spugeissa vaikuttavat Dumarin lisäksi Make Hillilä rummut, Mitja Tuurala kontrabasso ja Miikka Paatelainen kitara ja steel-kitara.

Tilaa levy + paita julkaisupäiväksi kotiisi:

http://www.levykauppax.fi/artist/tuomari_nurmio/dumari_ja_spuget/#cd-t-paita

Albumin julkaisukeikka on Helsingin Tavastia-klubilla to 25.4. Liput toimituskuluineen alkaen 19,50 € Tiketin myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-1-1616 (1,78 euroa/min+pvm) sekä netistä www.tiketti.fi.
Ovelta 20 €, mikäli lippuja on jäljellä.

www.tuomarinurmio.fi

http://www.facebook.com/#!/pages/Tuomari-Nurmio/248007190492?fref=ts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>